Следвайте ни

Вотът на 11 юли може да промени Общинските съвети в Хасковска област 

viber icon

Резултатите от предстоящите парламентарни избори може да вкарат нови лица в общинските съвети, тъй като част от общо 197- те кандидати за народни представители от Хасковска област, са съветници. Както показа вотът на изборите от 4 април, преференциите преподреждат листите и последните може да се окажат втори.

Логично най-много са съветниците кандидати за НС в най- големия ОбС - хасковският. Това са Ангел Асенов, Гергана Петрова, Деян Янев и Мюмюн Мюмюн и Йозджан Мехмед. 

Трима са настоящите съветници в Димитровград, които са в кандидат- депутатските листи. Това са Стефан Димитров, Божидар Петков, Емил Френгов. Мястото на Катя Панева, която през април успя да стане депутат, бе заето в ОбС- Димитровград. 

Младият съветник в Ивайловград Живко Спасов също е сред кандидатите за Народното събрание. Д-р Мариян Кръстев  и Георги Илиев също биха могли да освободят местата си в ОбС- Свиленград, ако успеят да  станат депутати. Съветникът в Харманли Диляна Комитова също е  кандидатдетутатска листа. 

22 са партиите и коалициите,  които издигат депутати от региона. Повечето от тях са поставили за водачи местни и известни. Други разчитат на хора, които нямат общо с региона. Трети залагат да популярността. Такъв е случаят с Мика Зайкова, която изненадващо се оказа водач на хасковска листа, както и с олимпийският медалист по борба Димо Костов. Да влезе в парламента иска и тиктокър с 200 000 последователи, които може да се окаже голямата изненада на вота.

Сред кандидатите преобладават икономистите, юристите и лекарите. Има още бизнесмени, спортисти,  хора на изкуството. Част от претендентите вече били депутати и то не веднъж, други се кандидатира за пръв път.   

Кои ще са осмината, които ще представляват хасковска област, хората и проблемите й, ще видим след горещия 11 юли. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?