112
Следвайте ни

Военните дават на Хасково още 100 дка казарми

viber icon

Министерството на отбраната е готово да прехвърли на община Хасково собствеността на върху още 4 военни имота с отпаднало предназначение. Площта е близо 100 декара. Това съобщи днес кметът Станислав Дечев.

Писмото от Министерството на отбраната било получено в местната администрация миналата седмица. Терените ​са във втора градска зона между булевард "Васил Левски" и улиците "Ком", "Дунав" и "Елешница". Както вече сме писали, ​още през 2016 година общината ​поиска да придобие недвижимата собственост на бившите казарми.,В мотивите беше отбелязано, че те ще се използват за парк, автогара, детски и спортни съоръжения.

"Внасям извънредна докладна до ​общинския съвет за заседанието в петък. Предлагам, да бъде гласувано съгласие за придобиването на терените", ​коментира градоначалникът. Той уточни, че, при приемане от местния парламент, процедурата включва съгласуване с областната администрация и министерства преди кабинетът да издаде окончателно постановление. Това ще продължи между 3 и 6 месеца, уточни Дечев.

"Парцелите ще бъдат разработвани последователно. Няма да има жилищни комплекси", категоричен бе кметът. Една от ​идеите е и е строителството и на модерна голяма спортна зала.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?