Следвайте ни

Военни и пожарникари с общи спасителни маневри край Хасково

viber icon

Военна част от ІІ механизирана бригада на Българската армия от Хасково и Ямбол бяха на съвместни занятия с пожарникари от Пловдив и Хасково, съобщиха от поделение 52 740 в Хасково. 

Маневрите са бяха 4 дни. ​Първо бяха изнесени лекции на тема "Пожари" - същността на процеса на горене и отделящите се опасни вещества, мерките за защита лични предпазни средства, методи за потушаване на пожари с различни видове средства и ред за тяхното използване. 

Практическото занятие ​бе на учебен център "Добрич" край едноименното димитровградско село в обстановка максимално близка до реалната.

Друга част на ученията ​включваха тренировка по изграждане на диги от надуваеми бариери и въздушно разузнаване с мултикоптер на язовир "Тракиец". Също така ​бяха изпълнени задачи по издирване и спасяване на хора и животни от наводнени територии и обекти, евакуиране на хора от наводнени сгради, прехвърляне на хора пострадали от наводнението от една лодка в друга, извличане на аварирала лодка, издирвателни операции под вода на хора от водолази.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?