Следвайте ни

Военни и горски гасят на ръка пожара край Свиленград 

viber icon

2 тежки машини и 8 пожарни са в готовност да се включат в пожара край свиленградските села Студена и Дервишка могила. Там са и 40 военослужещи от Хасково и Ямбол, както и 30 души от горското стопанство. 

Пожарът, който лумна вчера е локализиран, но все още не е потушен. Днес ще се гаси на ръка, тъй като теренът е трудно достъпен. 

Очаква се пожарът да се възобнови, ситуацията не е спокойна заради вятъра. Прави се всичко възможно той да не стигне до близките борови гори. За това днес ще има непрекъснато наблюдение.

Патрули на полицията регулират движението за преминаване в отсечката между селата Студена и Дервишка могила. За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър. Съществува опасност пожарът да се разгори наново.  Апелът на областния управител д-р Стефка Здравкова е за повишена отговорност и спазване на всички противопожарни норми при работа на открито.

Вероятно отново човешка немърливост е причина за пожара, който обхвана 500 дка гори. Според първоначалните данни искрата тръгнала от трактор. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?