Следвайте ни

Военна техника реже достъпа до парк Кенана 

Предстои ремонт на пътя с огромни дупки и кал, по който минават танкове

viber icon

Кал възпрепятства достъпа на хората  до парк Кенана. Заради огромни кални локви не е възможно влизането в обществения парк на идващи от „Орфей“ и вилна зона „Куба“. По- проходим, но вечно във вода,е пътят по- надолу през Стария гробищен парк. 

Причина е преминаващата военна техника от поделението на „Стара планина“. По пътя й, който пресича този на цивилните хора, са изкопани огромни дупки,        вероятно окопи, всичко това сега е в кал, обясняват възмутени хората.  Паркът е обществен и не би трябвало да се ограничава достъпа до него, казват те.

Ситуацията  е от години, но огромните  като окопи дупки са от няколко месеца и съвсем  изнервиха хората.  За да преминат, те се принудени да  поставят найлони, черги, дървета. Този абсурден вариант е решение до момента, в който военната техника потегли от поделението към полигона.

В отговор на наш въпрос защо не се използват подвижни платформи от поделението коментираха, че не разполагат с такива. 

„Пътят се ползва за преминаване на военна техника с разрешение от кмета на Община Хасково. 
Преди две седмици, командирът на военното формирование участва в среща заедно с жител от вилната зона, която се проведе в Община Хасково. Там бе  уточнено, че Общината поема ангажимент пътят да бъде направен така, че да е достъпен, както за преминаване на военната техника, така и за свободното преминаване на жителите от вилната зона“, коментира Петя Василева, експерт  "Връзки с обществеността" във военно формирование 52740 – Хасково. 

За хасковлии остава надеждата, че това ще се случи скоро. В момента преминаването е невъзможно.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?