Следвайте ни

Водата в Любимец забранена за готвене и пиене заради арсен

viber icon

Арсен над нормата е открит във водата на Любимец, от днес тя е забранена за пиене и готвене, населението е уведомено. 

Пробите са направени вчера от ВиК и веднага е уведомена РЗИ. Резултатите показали наличие на 11.9 µg/l арсен при норма не повече от 10 µg/l.   Очаква се днес след обяд да бъдат осигурени водоноски на 4 места в града. 

Това се случва за пръв път, надяваме се контролните проби да бъдат добри, коментира зам.- кметът на Любимец Илия Илиев. Осигурена е бутилирана вода за социалния патронаж, за да приготви храна за около 300 души от общината.  Тъй като детската градина и яслата не работят, не се  налага допълнителна организация, за сега. 

Местни жители споделиха, че по принцип отдавна не ползват водата от мрежата за пиене, а само за готвене. Купували минерална вода и пълнели туби от чешми, чиято  вода е с доказани, според тях, качества. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?