Следвайте ни

Вода газят, жадни ходят: Свиленград и 5 села на сухо 

viber icon

Свиленград и близките квартали „Гебран“ и „Капитан Петко Войвода“ са без вода от сутринта. Причината е голяма авария на хранителен водопровод, съобщиха от ВиК- Хасково. От там прогнозират, че водоподаването ще бе възстановено към 17 часа, но е възможно помътняване на водата.

Без вода са и 4 села в Ивайловград. Причината е наводнени помпени станции заради обилните валежи. Сухи са чешмите в Меден бук, Мандрица, Долно Луково и Горно Луково. Водата ще бъде пусната при промяната на метеорологичната обстановка и спадане на водите. 

От съществуващи, резервни, чисти водни количества в резервоар се захранват Тополовград, с. Капитан Петко и с. Орешник, тъй като водоподаването към помпената станция, която ги захранва е спряно.  Причината е влошеното качества на водата заради обилните валежи. 

Водните количества  по показател „мътност” ще се изпомпват и изхвърлят до подобряване на тяхното качество, допълниха от ВиК.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?