Вместо стимул, нов разход за колите на газ 

Само един пункт издава сертификати за АГУ в Хасково, няма бланки 

Вместо да бъдат стимулирани, за това че ползват екологично гориво, собствениците на коли с газови уредби са натоварени с нови разходи. Всички те трябва да имат сертификат, който струва между 30 и 80 лв. от контролно-технически пункт, получил разрешение за извършване на проверка на газови уредби. В Хасково той е  само един, а се оказа, че днес липсват специалните бланки и проверка не може да бъде направена,  сигнализираха изнервени шофьори. В понеделник  щели да бъдат налични бланките, а в пункта очакват  опашки, така не е ясно дали и тогава ще мога да мина, разказва  Димитър Атанасов, който днес напразно се разходи до там. Въпреки, че уредбата на колата му е законно монтирана и има необходимия протокол от сервиз, минал е и редовните технически прегледи,  той рискува да бъде глобен, тъй като му липсва сертификата от пункта. В момента КАТ е в акция именно за газовите уредби, глобата е 150 лева. 

На посочения телефон на лицензирания пункт на „Ауто Глобал“ никой не отговори. Искахме да питаме защо нямат бланки, щом това им е работата и по колко коли дневно обработват.  В хасковска област има само още един такъв пункт и той е в Свиленград, показа наша проверка в регистъра (вижте го тук).  

Повечето шофьори именно покрай акцията на пътната полиция научиха за последните изисквания за колите на газ, за които се изисква нова регистрация в КАТ. Необходим е  прoтoкoл oт ceрвиза, монтирал урeдбата, cлeд тoвa прeглeд и получаване на сертификат в cпeциaлизирaн пункт. После прeдcтoи рeгиcтрaция в КAТ и нов талон на колата, който не е безплатен, има е банкови такси. Така разходът отива към 100 лв. 

На чужд гръб и 100 тояги  са малко. Всичко е само за пари, а никой не мисли за хората. Да, има нередовни газови уредби, но защо да страдат и редовните шофьори, които имат протоколи от законни сервизи. На практика вместо да се стимулират шофьорите да ползват чисто гориво, заради въздуха, чиновниците се чудят как да ги натоварят с разходи,  коментираха гневни шофьори. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Това не е държава

Това не е държава

20.02.2020 | 15:45

Това не е държава - всеки ден се уверяваме в това . Всеки ден нови изненади . Само гледат да вземат пари от народа , за да има да крадат още и още . Хора , до кога ще търпим ?

Отговори
19 1
Кога гласувахте не ревахте!

Кога гласувахте не ревахте!

20.02.2020 | 15:31

Сега ще берете плодовете на тези същите и решенията им!

Отговори
15 1
Яшко

Яшко

21.02.2020 | 22:25

А за кой трябваше да гласуваме? Има ли въобще партия в България, която не е производна на БКП ?

Отговори
0 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?