Следвайте ни

Вкарват в съда турчин за трафик на дрога за 25.8 млн. лв.

Интерпол издирва по случая и иранеца Неджет Арслан, имал фирма в Пловдив

viber icon

Обвинителен акт за трафик на хероин за 25 824 600 лв. срещу турския гражданин Селман Йоздемир внесе Окръжна прокуратура-Хасково днес в съда. 31-годишният Селман е сочен за организатор на пратката, която трябвала да мине през нашата граница и да стигне до Пловдив, където да бъде претоварена.

Пратката от 286,940 кг наркотик обаче бе заловена на пункта Капитан Андреево. Хероинът бе в тира на 37-годишнияшофьор от Иран Сеидмохамадхас Рамазани. Контрабандата бе скрита в 144 найлонови пакета в пода и тавана на превозвана машина за боядисване на керамични плочи. "Срещу шофьора на камиона не са събрани доказателства за съпричастност към извършеното престъпление и с постановление на наблюдаващия прокурор  наказателното производство срещу Рамазани е прекратено", съобщиха от държавното обвинение.

С червен бюлетин на Интерпол за издирване обаче е обявен Неджет Арслан. Издаена му е и Европейска заповед за арест. Според запознати с разследването Неджет Арслан имал фирма в Пловдив и трябвало да получи голямото количество хероин. Иранецът обаче успял да излезе извън пределите на страната ни и да се покрие.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?