25

Високи технологии за прецизна образна диагностика в "Лаборатории Русев"

Д-р Венко Нацков, управител, за отговорността да даваш най-доброто

Точната образна диагностика е изключително важна за правилното и навременно лечение. Вече повече от 20 години "Лаборатории Русев" е синоним на висок професионализъм и напреднали технологии в грижата за здравето. Най-голямата частна компания в България с медико-диагностични центрове за образна диагностика присъства в най-големите градове на страната и разполага с МРТ, КТ и конвенционална рентгенова техника за пълен диапазон от образни изследвания. Лабораториите работят с високотехнологичната апаратура на германския лидер Siemens Healthineers, и се гордеят с екипа си от висококвалифицирани специалисти. Д-р Венко Нацков, управител на "Лаборатории Русев", разказва повече.

- Вече повече от 20 години "Лаборатории Русев" е лидер в образната диагностика в България. Каква е равносметката ви за изминалите години? 

- "Лаборатории Русев" е най-големият образно-диагностичен комплекс за образна диагностика в България, с 20-годишен опит в използването на ядрено-магнитен резонанс, компютърна томография и конвенционална рентгенова техника, предлагаща пълния диапазон от образни изследвания на централната нервна система, на органите в гръдния кош и коремната кухина, на опорно–двигателния апарат. Лабораториите са 7 на брой, позиционирани в най–големите градове на страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Хасково), като така са на разположение на пациентите от всички здравни региони. 
Като погледна назад в годините откъде тръгнахме и къде сме сега и колко много ни е струвало... Имаше много възходи, а и някои падения, но с преобладаващ оптимизъм вървим напред. Равносметката ни е, че истински трябва да вярваме, че можем да постигнем много, дори и невъзможното. 

- Защо услугите за образна диагностика, предлагани от "Лаборатории Русев", са важни за пациентите и качествената здравна грижа в България?

- На първо място ние от "Лаборатории Русев" подхождаме индивидуално към всеки пациент, защото всеки от тях е от особено значение за нас. Ние се стремим всеки да бъде обслужен по най-добрия и качествен начин. Услугите ни са изградени върху стриктна система, свързана с най-съвременната технология за бързо и ефективно диагностициране. 
Лабораториите ни работят с повечето фондове за допълнително здравно осигуряване и, разбира се, с НЗОК. Това прави нашите услуги достъпни за широк кръг от пациенти. Апаратите ни са изключително модерни, което е от голямо значение, особено когато работим с йонизиращо лъчение - съвременната апаратура е нискодозова, което позволява провеждането на изследванията без значимо облъчване и съответно - с минимални притеснения от страна на пациента. 

-"Лаборатории Русев" предлагат уникално за България изследване за Covid-19 с компютърна томография.  Какви са преимуществата му? 

- КТ-изследването на бели дробове, предлагано от "Лаборатории Русев", е свързано с автоматична оценка на състоянието на белодробните структури, покриващ и световните стандарти в образната диагностика с използване на изкуствен интелект. Например - обемът на атакувания от болестта белодробен паренхим се изчислява автоматично с точност до десети от процента. Това улеснява колегите, които ще лекуват после тези болни. Именно тази автоматизация облекчава значително работата ни в условията на пандемия, и ни позволява да се фокусираме върху по-критичните случаи в нашата практика.

- Защо решихте да отворите първия в България център изцяло за образна диагностика? Какво ще намерят пациентите в него?

- Още от създаването си през 2001 г. екипът ни неизменно върви по пътя на иновативното и технологично развитие, следвайки новите тенденции и инвестирайки в модерно оборудване, защото идеята на новите технологии и възможностите им да движат света напред е именно подобряване качеството на човешкия живот. 
Центърът ни e съвременен, достъпен за всеки и разполага с пълния диапазон апарати за образна диагностика: ядрено-магнитен резонанс, компютърен томограф (скенер), рентген, мамограф, дигитален панорамен апарат, дентален рентгенов апарат и ултразвукова система за 3D-визуализиране и диагностика на млечни жлези – ABVS. 


Връх в технологичното развитие на образната диагностика е най-новият и уникален за България тритеслов MAGNETOM VIDA – единственият апарат за магнитно-резонансна томография, който може да Ви отведе в света на изкуствения интелект, благодарение на иновативната си BIOmatrix технология. Определен като флагманския кораб на Siemens Healthineers и със сигурност най-качественият апарат на прочутия медицински бранд, той позволява стандартните изследвания да се извършват много бързо при двукратно намален шум. Сред най-ценните възможности на MAGNETOM VIDA 3T са уникално бързото изследване на големи обеми от човешката анатомия, особено при пациенти с онкологични заболявания, а също комбинирането и сливането на морфологичен и дифузионен анализ, което позволява постигането на диагностични резултати със сходна количествена и качествена стойност, както на хибридната методика ПЕТ/КТ, без използване на радиационни и контрастни агенти – това е внушителна еволюция за човечеството при ранното диагностициране на онкологични заболявания. 

София
ул. "Акад. Стефан Младенов" 8, Студентска поликлиника, партер, тел: 0885 500 601
бул. "Ген. Н. Г. Столетов“ 67А, Пета МБАЛ, партер, тел: 0886 917 939, 0889 53 56 17

Пловдив
ул. "София" 64, УМБАЛ "Каспела", партер, тел: 032/241 772, 0889 90 28 90
бул. "България" 234, в двора на МБАЛ Пловдив, тел: 032/967 423, 0885 912 990, 0887 911 811

Бургас
бул. "Демокрация" 94, в сградата на ДКЦ 2, ет. 1, тел: 056/866 452, 0887 929 539

Варна
бул. "Цар Освободител" 100, в двора на МБАЛ "Света Анна – Варна" АД, тел: 052/61 65 66, 0889 909 572

Хасково
бул. "Съединение" 49, в двора на МБАЛ Хасково, тел: 0886 909 629


www.mdlrusev.com

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Стоянка Гъркова

Стоянка Гъркова

26.04.2022 | 13:12

Много сме доволни,чудесен екип. Бъдете здрави.

Отговори
0 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?