Следвайте ни

Вирусът уби още 4-ма, 36 са положителните проби в Хасковско 

viber icon

Две жени, на 52 и 87 г., и двама мъже на 69 и 57 г., са поредните жертви на коронавируса в Хасковка област за последните 24 часа. Само един, по- младият мъж,  е без данни за придружаващи заболявания. Останалите починали са имали хронични сърдечни и чернодробни заболявания, съобщиха от щаба. Общо жертвите на коронавируса са 70.

36 са новите положителни проби, 32-ма са излекуваните.  Сред медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, е сестра от община Харманли, която живее и работи на територията на друга област.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1349. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 122. В МБАЛ- Хасково са настанени - 56. В МБАЛ- Димитровград са настанени - 11. В МБАЛ-Харманли са настанени - 13. В МБАЛ- Свиленград са настанени - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7. 

На домашно лечение са 776 човека, излекувани са 413 човека.

Четирима от съобщените вчера са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция, уточниха от областния щаб.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?