Следвайте ни

Вирусът уби 34-годишен в Хасково, 82 са новите положителни проби 

viber icon

Двама души погуби вирусът за последното денонощие в Хасковска област. Почина 34- годишен мъж, настанен за лечение в МБАЛ- Хасково, който е с хронично бъбречно заболяване.Втората жертва е мъж на 66 г. от община Димитровград, диагностициран на 11 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания. 

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 82  положителни случая на коронавирусна инфекция.Излекуваните са 19.

Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след проведено епидемиологично проучване, са лекар от доболничната помощ от община Димитровград, инспектор от РЗИ в Димитровград и санитар от МБАЛ- Свиленград.

 Два класа са под карантина. С вируса е  ученик в 3Б клас от ОУ "Алеко Константинов" – Димитровград, както и учител в ОУ "Никола Й. Вапцаров" в Хасково, който е преподавал на 4 клас.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1349. Общо заети легла по справка на директорите на болничните заведения към вчерашна дата, включваща потвърдените с PCR тест заболели и лица със симптоми, очакващи потвърждение – 166. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 119. В МБАЛ- Хасково са настанени - 55. В МБАЛ- Димитровград- 11, в харманлийската – 10, в свиленградската - 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 8. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 7. 

На домашно лечение са 783 човека.         

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?