Следвайте ни

Вирусът се върна, 2-ма с covid-19 в Хасково 

viber icon

Два са новите случаи с коронавирус след дни наред без положителни резултати от тестове в Хасковска област. 

Мъж  на 52 г. от община Харманли е с положителен тест. Той бе тестван контролно, заедно с още 2-ма, чиито рeзултати са отрицателни, съобщиха от областния щаб. 

В РЗИ е постъпила информация за положителен PCR тест на мъж на 44 години от община Хасково. Той се е върнал от Франция преди 10 дни, с грипоподобни симптоми и е наблюдаван от общопрактикуващия си лекар. По препоръка на лекаря му е взета проба за коронавирусна инфекция, изпратена в лаборатория извън областта, която е отчела положителен резултат. Сега той е в Инфекциозно отделение на МБАЛ Хасково. Контактните му лица са установени и са им връчени предписания за поставяне под карантина. 

За последното денонощие на територията на област Хасково от МБАЛ Хасково са взети две проби за наличие на коронавирусна инфекция. Пробите са изследвани и са отчели отрицателен резултат. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?