Следвайте ни

Виртуозните дами от Destiny Quartet свирят за ЧРД на Димитровград

viber icon

Заради епидемичната обстановка с коронавируса тазгодишните празници на Димитровград за 73-годишнината от създаването му ще бъдат със съкратена програма в 4 дни. Това съобщиха от кметството. 

Програмата ще започне на 29 август, събота, вечерта с пиано бар на открито на площад "Поезия". ​​За ​следващия ден на същото място е предвидена прожекция на родната кинокласика "Дами канят". В първия ден на септември в изложбената зала "Асен Крайшников" ще бъде представена експозицията "Пътеки" на живописеца Владимир Пенев и библиофилското издание "Аз, гласът и съвест на епохата". на неговия баща - емблематичният за града поет Пеньо Пенев  

Кулуминацията традиционно ще е 2 септември е вечерта на централния площад "България". Там ​виртуозните дами от Destiny Quartet ще изнесат музикално-танцов спектакъл, съвместно с местната танцова школа "Галаксико". Изпълнителките са в състав Гергана Алексиева /цигулка/, Звезделина Халтъкова /цигулка/, Мая Михайловска /виолончело/ и Лора Петрова /цигулка/. В репертоара ​са включенимодерни аранжименти на произведения от класически композитори, филмови шедьоври и етномотиви.

По-рано на същия ден е тържественото заседание на местния парламент и представянето на календара на общината за 2020-2021 година. ​Той отброява месеците от септември до септември и е илюстриран с произведения от фонда на художествената галерия "Петко Чурчулиев".

Ето и пълната програма за празниците:

29.08.2020 г./събота/, 20.30 ч. Пиано бар на открито с Магнито бенд - площад "Поезия".

30.08.2020г./неделя/,  21.00 ч. Лятно кино  "Дами канят" - площад "Поезия".

01.09.2020г./вторник/, 18.00 ч. Изложба "Пътеки" на художника Владимир Пенев и представяне на библиофилското издание с поезията на Пеньо Пенев "Аз, глас и съвест на епохата" - по повод 90 години от рождението на поета – изложбена зала "Асен Крайшников”.

02.09.2020 г. /сряда/, 12.00 ч. Представяне на календара на община Димитровград 2020/2021 – Лятна градина на Градска библиотека "Пеньо Пенев".

19.00 ч. Тържествена сесия на Общински съвет – Димитровград – зала "Гросето".

20.00 ч. Празничен концерт с участието на "Дестини квартет” и ОЦТИ "Галаксико"  – площад "България".

*Изложба "50 години Дни на поезията "Пеньо Пенев” - Димитровград”,  бул. "България".

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?