25

ВиК- специалисти търсят скрити течове в Харманли 

Eдинственото по рода си Професионално състезание по откриване на скрити течове  ще се проведе в Харманли утре след 2-годишно прекъсване. Домакин на състезанието, което се организира от Българска асоциация по водите заедно със Съюза на ВиК операторите, е хасковското водно дружество.

Събитието събира технически екипи на ВиК дружества от цялата страната, в търсенето на невидими течове, посредством специална апаратура. Трасето, по което се търсят течовете, вече е предварително обследвано и определено. Местоположението, заедно с други детайли по оценяването, се обявяват пред всеки един екип непосредствено преди началото. 

ВиК Хасково е домакин на състезанието съгласно регламента, според който то се организира на територията на дружеството, победило в предишната надпревара.   Преди две години именно то спечели. Като домакин, ВиК Хасково е без право на участие в съревнованието със свой технически екип.

 „Откриването на скритите течове е от важно значение за ефективната работа на всяко ВиК дружество“, коментира инж. Божидар Желязков, управител на „ВиК“- Хасково. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?