112
Следвайте ни

ВиК-Хасково с целеви заем от 1.96 млн. лв. заради натрупаните сметки за ток

viber icon

Целеви заем от 1 964 105 лв. отпусна „Български ВиК холдинг“ ЕАД на Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – град Хасково. Целта е справяне с критичната ситуация с натрупаните сметки за електроенергия през последните месеци, съобщиха от Холдинга.    

Както вече писахме, ”ЕВН България Електроснабдяване” отправи предупреждение за спиране на електричеството в административните сгради на "ВиК” ЕООД - Хасково.

От август 2021 г. ВиК ЕООД Хасково се снабдява с електроенергия от Доставчик на последна инстанция, тъй като по обявената обществена поръчка за доставчик на електроенергия, двете явили се компании, се отказаха.

В момента ВиК ЕООД Хасково е обявило нова обществена поръчка за доставчик на електроенергия. Оферти се приемат до 10 януари 2022 г.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?