25
Следвайте ни

ВиК –Димитровград в криза, мажоритарният собственк- нехае 

viber icon

На свиканото днес  по инициатива на Община Димитровград Общо събрание на съдружниците на "ВиК"  държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството не изпрати свои представител. Като мажоритален собственик на 51% от дружеството, по този начин ресорното министерство абдикира от обсъждане тежкото състояние на "ВиК". То е изправено пред фалит заради високите сметки за ток, съобщиха от общината, която държи останалата част от капитала. Дружеството има спешна нужда от кредит в размер на 500 000 лв. за да покрие част от задълженията си. Ако не получи парите  още в началото на новата година ще стигне до несъстоятелност. Има реална опасност от водна криза в общшината. 

На последното си заседание Общинският съвет гласува спешно сумата от 245 000лв., които общината да внесе по сметката на ВиК, за да бъде възможно функционирането на дружеството в следващите няколко месеца до изясняване на тежката ситуация в сектора.  

Тежко е състоянието на всички водни дружества в страната. Вчера след дълго чакане, 

 Български ВиК Холдинг отпусна на ВиК - Хасково безлихвен заем от близо 2млн.лв. за справяне с критичната ситуация с натрупаните сметки за ток през последните месеци. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?