Следвайте ни

Вижте за каква вода плащаме 3 лв. на кубик

Водата в Хасково е толкова е замърсена, че не помагат и филтрите за твръди частици, които домакинствата са принудени да слагат. Вижте на снимките какво има в нея. Цедките на чешмите са спрели камъчета и метални частици, минали през филтъра, какъвто има в жилището на хасковлията Стоян Стоев.   

Съоръжението е монтирано именно за да спира замърсяванията, които затлачват пералнята, миялната, бойлера и т.н. Очевидно обаче във водата има твърде много твърди частици. Те вероятно са следствие на непрестанните аварии по старата водопроводна мрежа. Това нанася допълнителни материални щети на абонатите на държавния доставчик, които са принудени да ремонтират повредени уреди твърде често. От години кубикът вода струва 3 лв. Заради урана в нея хасковлии се бъркат и за големи количества минерална вода. Вече повече от 2 г. действа препоръка водата от  мрежата да не се ползва за готвене и пиене. Тя май не става и за миене.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?