25
Следвайте ни

Вижте в кои общини проф. Герджиков печели

viber icon

Проф. Анастас Герджиков е фаворит за президент в общините  Стамболово, Минерални бани и Маджарово. Трите общини са бастиони на ДПС, което на първи тур има свой кандидат за кмет. Претендентът на Движението Мустафа Карадай се оказа трети по предпочитания в областта.

В Стамболово за Герджиков  са гласували 1655 избиратели. За опонента му ген. Румен Радев глас са дали 866 души, показват протоколите на РИК- Хасково.  Радев води в отделни села като Тънково, Долно Ботево, Поповец и Царева поляна.

В другата крепост на Движението в областта- община Минерални проф. Герджиков също е спечелил повече от гласовете. Там той е подкрепен от над 1760 избиратели, а за Радев са гласували 882.

Не е така в общинския център Минерални бани, където води Радев с 396 гласа срещу 293 за професора.

Герджиков е събрал повече гласове и в малката община Маджарово, където е подкрепен от 396. Те са с 9 повече от гласовете на генерала. Радев е фаворит общинския център Маджарово, където печели 161 гласа. Тези на Герджиков са 148, показват още протоколите.

Двойката Румен Радев Илияна Йотова убедително печели вота  и на избирателите в Хасоквска област със 71.35 на сто от гласовете. За двамата са гласували 55 629 души. Вот  за Анастас Герджиков и Невяна Митева са дали 21 632 избиратели, които представляват 27.7 на сто, показват окончателните данни на РИК. Избирателната активност  в областта е едва 33 на сто. Само 
715 обаче са отишли до секциите, за да изберат опцията „Не подкрепям никого“. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Василев до тракиец

Василев до тракиец

22.11.2021 | 20:08

Много българи предимно жени и деца от беломорска Тракия са посечени от турския ятаган.Но моля Ви ,четете внимателно публикацията- тези общини са "бастион на ДПС".

Отговори
3 1
тракиец

тракиец

22.11.2021 | 14:55

В тези общини има деца и внуци на изселници от беломорска Тракия,от където е рода и на Герджиков.Вероятно това е причината да гласуват за него-общото минало,което като история е доста богато.Особено клането при Маджарово мисля беше,е не по-малко вълнуващо от баташкото,но не всички българи знаят историята на бежанците от беломорска Тракия.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?