Следвайте ни

Вижте в кои общини държавата е основен работодател 

viber icon

В 3 общини в Хасковска област делът на заетите в публичния сектор е над 50 на сто. Това са Маджарово, където в администрацията  работи 67 % от населението, Симеоновград - 55 % и Тополовград - 54.9 на сто. Това показва изследване на Института за пазарна икономика. Вижте го тук. 

В Община Хасково в публичния сектор  са заети 23.3 на сто от работещите. В Димитровград процентът е 16.9.

Делът на наетите в публичния сектор е белег за продуктивността на местните икономики. В Маджарово, Тополовград и Симеоновград  държавата се оказва най-важният работодател.

В друго изследване ИПИ анализира и натовареността на общинската администрация. Данните са за последните три месеца на годината. Според тях на един общински служител в Хасково се  падат 389 граждани. Това ниво е над средното за страната, което е около  300 души на чиновник. В Димитровград показателят е 305 души на един служител,  в Тополовград- 248.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?