Следвайте ни

Вижте в кои обекти в Димитровград влагат 16 млн. лв.

viber icon

Инвестиционна програма за рекордните 16.7 млн. лв. залага в бюджета си за т. г. община Димитровград.

С планираните средства ще бъдат ремонтирани бул. „Г. С. Раковски” , бул. „Стефан Стамболов", ул. „Девети септември”. Предвижда се основен ремонт на ул. „Пеню Хасърджиев”, ул. „Баба Тонка”, ул. „Вела Пеева” в кв. „Черноконево“. Програмата включва още ремонт на общински пътища, на дневните центрове за деца с увреждания и за пълнолетни лица с увреждания, както и разширение на гробищния парк. Включени са и започнати обекти, работата по които ще продължи и през тази година.

През тази година ще се реализират няколко значими за града и общината обекта - като обновяването на парк Марица, преустройството на бившето общежитие на Химията, което ще стане център за временно настаняване, ремонт на театъра и на културен дом „Химик“. През тази година много домакинства от общината ще сменят печките си на твърдо гориво с алтернативно отопление. Това ще стане по проекта за  по-чист въздух, а новите уреди одобрените домакинства ще получат безвъзмездно. 

Както по- рано съобщихме, тазгодишният бюджет на Общината е 54 221 085 лв. и е рекордно голям.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?