25

Вижте промените за безплатното саниране на жилищата  

Срокът за кандидатстване за безвъзмездна помощ за  саниране на жилищни сгради да бъде променен до 31 май 2023 г. Това предвижда публикуван проект на Насоки за кандидатстване за предоставяне на средствана на сайта на МРРБ, съобщиха от Община Хасково.

Предвидено е и изменение в разпределението на финансовите средства по процедурата, като за всяка община е определена максимална стойност на безвъзмездната финансова помощ, която тя може да получи. Подготвителните разходи за изготвяне на техническо обследване, технически паспорт и енергийно обследване да се възстановяват на база одобрена от структура за наблюдение и докладване методология, без да е необходимо да се предоставят разходооправдателни документи за одобрените проекти за изпълнение на инвестиции, предвиждат още промените.

Проектът на Насоки за кандидатстване и пакета документи към тях са публикувани на интернет страницата в секция „За обществено обсъждане“ и секция „Проекти по НПВУ“, подсекция „Процедури по НПВУ“, раздел „Процедури за обществено обсъждане“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Коментари и предложения по тях могат да бъдат изпращани на електронна поща: [email protected], както и по официален път в срок до 02.12.2022 г. включително.

На сайта на Община Хасково са публикувани актуалните документи по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд - етап I“  https://www.haskovo.bg/bg/energiyna-efektivnost-sgraden-fond/energiyna-efektivnost-sgraden-fond-etap-i

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?