Следвайте ни

Вижте проекта за по-чист въздух в Хасково, дайте мнение 

viber icon

Публикуван е за обществено обсъждане Проект на Програма за качеството на атмосферния въздух на община Хасково  за  периода 2021-2025 година. 

Той е разработен с безвъзмездната помощ на  Оперативна програма „Околна среда“. 

Програмата включва описание на характера и произхода на замърсяването. Направен е анализ на ситуацията чрез математическо моделиране на замърсяването на въздуха. Описани са целите, приложимите мерки, които трябва да доведат до намаляване на емисиите, сроковете за прилагането на мерките, възможните финансови източници и отговорните институции. Предвидените мерки са разделени на краткосрочни, средносрочни и дългосрочни и са предвидени предимно за сектори, които са по-значими източници на емисии в атмосферния въздух като автомобилен транспорт и битово отопление. Направено е математическо моделиране на замърсяването на въздуха към 2023 г. и 2025 г., за да се отчете приносът на предвидените в програмата мерки.

Основната цел на програмата е намаляване емисиите на Фини прахови частици (ФПЧ10) и полициклични ароматни въглеводороди (ПАВ) и достигане на установените норми за вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Община Хасково. 

 

Проектът на програмата е качен на сайта на общината в раздел „Актуално“ https://www.haskovo.bg/article/11322/proekt-na-programa-za-kachestvoto-na-atmosferniya-vzdukh-na-obshchina-khaskovo-za-perioda-2021-2025-g.

Очакват се становища, мнения и коментари могат да бъдат изпращани, както следва:

·на хартиен носител: гр. Хасково, пл. „Общински“ № 1, Деловодство, на вниманието на: Надежда Иванова, експерт ЕНПП и ръководител на проекта, до 01.06. 2020 г.

по електронен път: на електронна поща: [email protected], до 01.06.2020 г.

·на заглавната страница на сайта на община Хасково, секция „Проект на Програма за качеството на атмосферния въздух на община Хасково  за  периода 2021-2025 година. ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ.“

Екипът на проекта кани желаещите да участват в Уебинар за обсъждане на  Проект на „Програма за качеството на атмосферния въздух на община Хасково  за  периода 2021-2025 година“ да изпратят информация за физически или юридическо лица (наименование), телефон за връзка и електронна поща, по който да бъде изпратен линк за регистрация на ел-поща: [email protected], до 01.06.2020 г. Уебинара ще се проведе на 02.06.2020 година.

 

 

 

Коментари (1)

гонзо

19.05.2020 | 09:32

да се пърди по-малко по улиците

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?