Следвайте ни

Вижте кой болничен шеф заработи 209 822 лв. за година 

viber icon

Управителят на МБАЛ- Свиленград д-р Димитър Ермов слага в малкия си джоб колегите си от останалите болници в областта по размер на заплатата. Той е спечелил много повече дори от  шефа на най-голямата- МБАЛ- Хасково. Това е така вероятно, защото през  последните години д-р Ермов успя да превърне лечебното заведение край границата в модерна болница, предпочитана не само от свиленградчани. 

Според декларацията, подадена от д-р Ермов пред антикорупционната комисия,  за м.г. той е заработил  209 822 лв. Толкова е посочената от него годишна данъчна основа от трудов договор в болницата. Тя се определя, след като доходът от заплати се намали със задължителните осигурителни вноски. Проста сметка показва, че средна месечна заплата излиза 17 485 лв. Болницата обслужва населението и на общините Любимец, Тополовград и Ивайловград, разполага със 130 легла в 8 отделения. Тя е единствената в страта със собствено общежитие с 15 апартамента,  в които без наем живеят лекари и медицински сестри от  Стара Загора, Хасково, Димитровград, Ямбол и др., които работят в Свиленград. Тук заработи и първата в страната ТЕЛК по новите правила.  

Останалите шефове на болници в областта са заработили далеч по- малко- между 32 000 и 62 000 лв., става ясно от декларациите им, които те са длъжни да подават, тъй като управляват заведения, които се финансират от НЗОК и общински бюджети. 

62 407 лв. е декларирал управителят на болница „Хигия“ в Хасково д-р Ясен Янев. Ако разделим сумата на 12 ще получим месечна заплата от 5 200 лв. Д-р Георги Гелов, шеф на най- голямата болница в областта МБАЛ- Хасково, е заработил 58 636 лв.  за годината, което прави по 4 886 лв. на месец.  Без да броим лабораториите и съдебната медицина, здравното заведение има 22 отделения и 373 легла.

Колегата му д-р Матей Матеев, който до скоро бе управител на димитровградската „Св. Екатерина“, но вече е шеф на Болницата по онкология в Хасково, е посочил 58 632 лв.

41 598 лв. като заплати е получила д-р Златка Чанкова, която е управител на МБАЛ- Харманли. 32 349 лв. е вписаната сума от шефа на Специализираната болница в Любимец, която през последните години има забележително развитие. СБПЛР Любимец е специализирана в продължително лечение и рехабилитация. Тя е единствената с дейност изцяло в областта на физикалната терапия и рехабилитация.

Дългогодишният управител на Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково д-р Веселин Калфов е посочил 33 902 лв. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Бумел

Бумел

25.08.2020 | 15:37

Кой колко е заработил и колко е " взел" е нещо съвсем различно.Например има някой не е доволен и на 2-3хил.на ден.Всичко е пунта мара.Да не говорим за качеството на здравеопазването.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?