Следвайте ни

Вижте кои са агентите на ДС сред новите кметове 

Трима от новоизбраните кметове в хасковска област са били агенти на ДС, показват данните на Комисията по досиетата. 

Избраният за кмет на Меричлери Йордан Милев е бил агент Загоров. Кандидатът на ГЕРБ бе избран с подкрепата на 61. 35 на сто от гласувалите в градчето. Той е  бил вербуван през 1987 г. 

Издигнатият от „Български демократичен център- БДЦ“ Димитър Белчев, който стана кмет на димитровградското с. Крепост е бил агент Спартак. Комисията е открила собственоръчно написани агентурни сведения. Агент Спартак е снет от оперативните отчети през 1990 г. 

Две години по-рано от отчетите е снет агент Василев. Той е работил към  VI отдел на ДС  към МВР в Хасково. Агентът е кметът на хасковското село Елена Руси Колев. Той бе кандидат на ГЕРБ и спечели вота на съселяните си на втори тур. 

Данните на комисията вижте тук

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Къде ще посрещнете Новагодина?