25
Следвайте ни

Вижте как започват коледните празници в Димитровград

viber icon

Дядо Коледа лично ще запали светлините на най- голямото коледно дърво в Европа – това пред кметството в Димитровград. Събитието е на 4 декември от 17.30 часа и то дава старт на коледните празници в общината. 

Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаячийница, пекарна, фотаджийница, поща, гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. Месни търговци ще предлагат в ръчно изработени коледни свещи и сувенири от дърво, от пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино. Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред фотаджийницата,  а  пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите. Интересен и атрактивен за всички ще бъде кът Коледа при баба, където ще се видят  автентични сурвачки от дрян и естествени материали. 

"Галаксико" ще е на сцената, а 6-годишният Ивайло Георгиев от ще поднесе поздравление в стих към Дядо Коледа. Специално в събитието ще участва талантливата димитровградчанка Надежда Георгиева, която само преди няколко дни, заедно с трио "Триолина" получи специалната награда в международния конкурс "Гласът на Венеция" във Венеция, Италия. 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?