25

Вижте как ще връщат надвзета такса смет за 2 г. в Хасково 

Платената такса смет за 2020 и 2021 г., която се оказа незаконна, ще бъде преизчислена служебно, а надвзетите суми ще бъдат прихващани от дължимите такси  за 2023 г. Това става ясно от  докладни на кмета Станислав Дечев  за заседанието на ОбС на 16 т.м. В случаите, когато по обективни причини не може да се извърши служебно преизчисляване, гражданите ще трябва да депозират искане за възстановяване на сумата. Това касае например хора, които са продали жилището си и не дължат такса за 2023 г. 

В отменените от съда решения за такса смет за 2020 и 2021 г. бе заложен по- висок размер на налога. Сега надвзетите суми ще им бъдат върнати. Тези,  които са предплатили целия размер на такса битови отпадъци в срок до 30 април двете години, за да  ползват отстъпка от 5%, ще я получат с  преизчисления размер. 

След решенията на съда остава в сила таксата в размер на 3 промила за жилища и предприятия в Хасково. 1.5 промила за жилищата и предприятия в V зона и 4.5 промила за селата. За всички нежилищни имоти на предприятията, когато не е подадена декларация за определяне на количеството на брой съдове таксата е 12 промила върху данъчната оценка. 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?