25

Вижте как ще изглежда паркът на Симеоновград след ремонтите 

С 993 000  лв. ще бъде напълно реконструиран единственият парк в Симеоновград. Кметът Милена Рангелова подписа  договор с МРРБ за проекта. Той е част от Инвестиционната програма за общински проекти за 10 млн. лева.

В парка предстои да бъдат премахнати стари, мъртви дървета и съоръжения, ще бъдат разрушени съществуващи пешеходни пътеки. Паркът ще придобие нов облик с отделни кътове и площадки с  необходимото за тях оборудване, ще бъде монтирано ново парково осветление, ще има ново  озеленяване. Ще бъде изградена нова ВиК мрежа и  видеонаблюдение. 

 

Съществуващите паметници се запазват, като ще се оформи пространството около тях. За тяхното подчертаване е използвано декоративно осветление. Детската площадка е разделена на зони за различни възрастови групи с разнообразни занимания. Ще има спортни съоръжения и стойки за велосипеди. 

Предвиждат се много нови дървета и храсти от видове с изявени декоративни качества, храстовидна растителност с красив цъфтеж, рози и живи плетове за създаване на по-съвременна визия на парка. Паркът ще бъде достъпен и удобен за хора с увреждания.

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?