Следвайте ни

Вижте как е изглеждал бул. „Раковски” през 1973 г.

Преди 45 г. днешният бул. „Раковски” е бил улица с едно платно, а пред високите блокове е имало къщи. Това се вижда от снимка, споделена от Иса Агушев в групата Изгубеното Хасково във фейсбук, където има и други фотоси на града от миналото.

Улицата е била павирана. На мястото на днешния подлез на булеварда е имало къща, тя както и другите, са били съборени през 80-те години.

Снимката предизвика много коментари, харесвания и споделяния. Автор на снимката е  нашият колега, за жалост вече покойник, фоторепортерът Карекин Карекинян, който остави на музея и Държавния архив внушителна колекция.

Във фейсбук фотосът предизвика спомени за съборените къщи на приятели от детството, други се сетиха за култова баничарница в дъното на улицата. Трети коментират високите жилищни сгради, които в онези години са изглеждали много добре, без остъклявания, затваряния и други „подобрения” по терасите.  

Според коментарите някъде след 1977-78 г.  са започнали големите ремонти, къщите са били съборени, за да се изгради булевард.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?