Следвайте ни

Вижте къде започнаха пътни ремонти в Хасковско

viber icon

Започна ремонтът на общинската пътна мрежа.  Срокът за изпълнение на поръчката е до 1 декември, съобщиха от Община Хасково.  Стойността на обществената поръчка е 900 000 лв. с ДДС. Средствата са от целевата субсидия от Републиканския бюджет за капиталови разходи.

Фирмата-изпълнител на обществената поръчка вече работи в отсечката между селата Елена и Криво Поле. Днес заместник-кметът на Хасково Динко Тенев провери на място текущата работа. По договор е планирано да се извърши текущ ремонт по участъци от следните общински пътища: HKV1123"/ III - 506, Сусам - Караманци / - Колец  - Граница общ. (Минерални бани - Хасково ) - Въгларово - / III - 806 /" и HKV1249 "/ III - 505 / Корен-Криво поле-Елена-Граница общ. ( Хасково - Харманли ) - Болярски извор".

Предметът на поръчката обхваща възстановяване и подобряване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, чрез извършване на текущ ремонт. Пътищата, включени в настоящия договор, са изпълнени с асфалтова настилка и основните видови работи за текущо поддържане и ремонт на пътните настилки са почистване на повърхността им от прах, кал, свободни каменни материали; ремонт на мрежовидни пукнатини, обхващащи цялата конструкция на настилката; ремонт на единични пукнатини и на пукнатини от обемни изменения; ремонт на пукнатини в близост до ръба на настилката, по надлъжната фуга и породени при хлъзгане на настилката; изкърпване на дупки; възстановяване на ускорено износване на покритието; отстраняване на коловози; напречни вълни и изтласкване; ремонт на слегнали места и издути части на настилката; ремонт на места с избил битум на повърхността на настилката, почистване и стабилизиране на банкетите в ремонтираните участъци, както и почистване от наносни почви, растителни и други материали и възстановяване на напречния и надлъжния профил на окопа чрез оформяне на напречното му сечение и удълбочаване.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Селяните

Селяните

05.11.2020 | 19:44

Алоо, господата управляващите пътя Хасково Узунджово също има голяма нужда от асфалтиране,колко пъти жителите на Узунджово правиха подписки и нищо !Обърнете внимание МОЛЯ!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?