Следвайте ни

Вижте живата мартеница в Харманли

viber icon

510 деца на Харманли създадоха жива мартеница – трикольор, поводът е наближаващия празник на Баба Марта и 510 годишнината на Харманли и  3 март.

Подреждането на живата мартеница на игрището на Спортен комплекс „Хеброс“ протече пред погледите на стотици граждани. Най-малките участници в оформянето на мащабния надпис бяха първокласници, а в празника успяха да се включат и деца с увреждания. Живата мартеница поздрави с ръкомахания, много усмивки и. 

Кметът на Община Харманли Мария Киркова приветства децата и присъстващите на събитието. Нека си пожелаем да бъдем здрави, Баба Марта да ни донесе успех и сплотеност. Благодаря на всички малки и големи ученици, които ни накараха още веднъж да си напомним колко древен е Харманли и че съществуват не само 510, а хиляди живи, истински причини да се развива и върви напред, заради всяка детска усмивка и мечта, каза кметът. 

След това бяха раздадени и грамоти за участие на всяко едно училище, а подранилата гостенка Баба Марта подари големи мартеници за спомен от днешния слънчев ден. Празникът уважиха още областният управител д-р Стефка Здравкова, заместникът й Митко Петров и др.  

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Как ви се отразява извънредното положение?