Следвайте ни

Вижте чудните стаи на училище в Симеоновград

viber icon

С маски и редица ограничения, но в чудесни класни стаи, ще започнат новата учебна година учениците в симеоновградското НУ „Отец Паисий“. 

Свежи, цветни, привличащи са кабинетите на школото, в които ще влязат след дни децата. Ремонтите са на финала, а учителите не сдържат радостта си от промяната, която ще се отрази изключително добре и на децата. 

Стаите се обновени по проекта „Обичам моето училище” на фондация LightSource Charity. Целта е да се  осигури комфортна и релаксираща учебна среда чрез декорация. В стаите има фототапети с  природни гледки, приказни сюжети и др.  

Редица изследвания доказват, че хармоничното съчетаване на цветове и форми в училищната среда оказват позитивна промяна на психичното и физическото състояние на децата. В еднообразните училищни сгради често липсва свежест на цветове, характерни за природата. 

Всеки учител избира тапета за класната си стая, а от фондацията изработват индивидуален проект за интериорен дизайн на училището, включващ всички класни стаи, коридори и фоайета. Всяка стая има различен цвят и уникален фототапет, който създава усещане за уют и красота. Имаме ангажимент да подготвим стените за тапетите чрез шпакловане и грундиране и да боядисаме стаите в цветовете, определени в проекта, обясни директорът на училището Светлана Стоева.

Резултатите от положените усилия са впечатляващи. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Лидия

Лидия

06.09.2020 | 00:23

Браво! Така се създава уют в класната стая! Здраве и успех през новата учебна година!

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?