Следвайте ни

Веселин пребил с юмруци до смърт майка си в леглото

За 4 месеца в региона това е трети случай, в който дете умъртвява родителката си

viber icon

С юмруци в главата Веселин Георгиев пребил до смърт 78-годишната си майка в Любимец. Това стана ясно днес в Окръжен съд - Хасково. Темида остави в следствената килия 54-годишния мъж.

Защитникът на Веселин - адвокат Добри Тодев, не оспори искането на прокуратурата и каза в залата, че няма да настоява за по-лека мярка за неотклонение.

Убийството на Радка Попиванова бе извършено на 21-ви т.м., а обвинението срещу сина й бе повдигнато в петък. Пред разследващите Веселин признал за стореното. Той взимал социална пенсия и останал без работа в края на м.г. Оттогава ескалирала и агресията към майка му. Две седмици преди фаталния случай възрастната жена останала без дом, след като пожар опустошил къщата й. трудно подвижната жена пък била настанена в болница. Когато я изписали, синът й уж я прибрал да се грижи за нея.

Старицата била трудно подвижна и имала затруднения с говора, а това дразнело допълнително подвластния на алкохола неин син. Веселин Георгиев се дразнел, се ядосвал на болната жена, че не могат да си говорят и започнал да става все по-агресивен към нея. на фаталната дата той започнал да налага родителката си с юмруци по главата. Жертвата издъхнала от черепно-мозъчна травма.

"Обвиняемият е личност с висока степен на опасност и трябва да бъде задържан за постоянно под стража", бяха част от мотивите на дежурния съдия Деляна Пейкова за определянето на най-тежката мярка за неотклонение.

"Тъй вярно, благодаря за вниманието", каза Георгиев в правото си на последна дума.

От началото на годината до днес двама синове и дъщеря убиха майките си в региона, сочи черната статистика. В началото на януари т.г. 39-годишният Гюнер Ибрам уби майка си Хатидже в къщата й в Хасково по сходен с Веселин Начин. Преди 2 седмици пък 31-годишната Дениза Бояджиева разфасова майка си в димитровградското с. Каснаково.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?