Следвайте ни

Велоалея ще води към Девата 

viber icon

Пълна реконструкция на подхода към монумента Дева Мария, която предвижда изграждането на велоалея, ще прави общината с проект по програма „Региони в растеж“.  Ремонтът включва още нови пешеходна алея и елементи на архитектурната среда. Обектът може да бъде финансиран по одобрената инвестиционна програма на общината за над 27 млн. лв. Списъкът с обектите трябва да бъде подаден до края на годината, става ясно от докладна на кмета Станислав Дечев. 

Подходът към Девата не е ремонтиран от години, а районът е едно от знаковите места на града, любимо за разходки на хасковлии. 

В друга докладна се предвижда ремонт на прилежащи части на училище „Паисий Хилендарски“. Става въпрос за игрищата в двора. За ремонта ще се кандидатства по програмата „Красива България“, по която се предвижда и собствено финансово участие на общината. Програмата осигурява и заетост на безработни лица. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?