Следвайте ни

Вечен покой за Ари, Хасково купува и възстановява гроба му 

viber icon

След писмо от областния управител д-р Стефка Здравкова към кмета на община Хасково Станислав Дечев, днес Общинският съвет -Хасково гласува да предостави средства за ограждане, облицоване и поставяне на паметна плоча на гробното място на гроба на легендарния български  тенор Аспарух Лешников – Ари. 

Областният управител получи сигнал от софийска медия, че гробът на световноизвестния шлагерен изпълнител, родом от Хасково, е платен до 21 юли 2021 година, след което той може да загуби своето място. Д-р Здравкова изпрати мотивирано писмо до кмета на община Хасково Станислав Дечев, на което той реагира незабавно като внесе докладна записка до общински съвет-Хасково, гробното място в софийските Малашевски гробища да бъде откупено, възстановено и оградено. 

„С таланта и музикалната си дарба Аспарух Лешников оставя диря не само в историята на България, но и на Европа. Вярвам, че наш дълг е да пазим и предаваме паметта за онези наши сънародници, които с името си прославят областта и родината“, каза д-р Здравкова. 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?