Следвайте ни

Вече и в Симеоновград приемат заявления за лични документи

viber icon

В полицейския участък на Симеоновград започва работа изнесено работно място за приемане на заявления за издаване на лични карти, паспорти и шофьорски книжки. Това съобщиха от ОДМВР-Хасково

На 28 май и 4 юни служител на сектор „Български документи за самоличност” ще обслужва жителите на община Симеоновград, желаещи да им се издадат нови лични документи.

„Приканваме гражданите да се възползват от създадените възможности за подаване на заявления и получаване на готовите лични документи на място в Симеоновград. Така ще спестят време от чакане на опашки пред Паспортна служба в Харманли и Хасково”, казаха от ОДМВР. 

„Не оставяйте подмяната на личните документи за последния момент. Така ще се постигне по-равномерно натоварване на служителите, няма да има напрежение при административното обслужване, ще се избегне струпване на много хора пред гишетата и ще се съкрати времето за извършване на административната услуга”, посъветваха от полицията.

Лична карта, паспорт и шофьорска книжка могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност, напомниха от ОДМВР

Лица с постоянен адрес в Хасковска област, може да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга и в звената на „Български документи за самоличност” в районните управления Димитровград, Харманли, Свиленград, Тополовград и Ивайловград. Готовите документи се получават където е подадено заявлението. 

Заявление за лична карта и паспорт може да се подаде и през портала за електронни административни услуги на МВР (ВИЖ ТУК!)

До края на т.г. изтича валидността на 26 262  лични карти, 18 684 паспорта и 15 752 шофьорски книжки.

За удължаването валидността на шофьорските книжки  се прилага Регламент (ЕС) № 267 от 16.02.2021 г. на Европейския парламент и на Съвета за определяне на специални и временни мерки с оглед продължаващата криза във връзка с COVID-19.

Според този Регламент срокът  на валидност на свидетелствата за управление на МПС,  който е изтекъл или ще изтече между 01. 09. 2020 г. и 30. 06. 2021 г. се удължава с 10 месеца.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?