25
Следвайте ни

Вдигнаха тухлена стена пред Областна администрация в Хасково 

viber icon

Тухлена стена издигнаха пред входа на областна администрация  работещи в заведения, които от дни са празни заради зеления сертификат. 

На протест на пл. „Свобода“ дойдоха  собственици и персонал от различни заведения. В 15 часа много тях затвориха, а хората се изсипаха на площада, където имаше и музика.

Решихме протестът да е в работно време, за да видят хората от администрацията, че ние имаме сериозен проблем. Заведенията са празни, няма работа. Не сме против мерките, а против въвеждането им от днес за утре. Необходимо е време, тъй като има заявки за сватби и др., купени са продукти,  създадена е организация, коментира председателят на БХРА в Хасково Стойчо Ганашев. 

Не сме затворени, но няма работа, няма компенсации. Заради несигурността през последната година, персоналът напуска, а става въпрос за обучени хора. Двама от готвачите ми станаха тираджии, коментира собственик на ресторант в града.

На работа ходим, а нямаме работа, тъй като единици влизат в заведенията,  имаме семейства, кредити, коментираха протестиращи. 

80 са членовете на асоциацията в Хасково, поне 10 души персонал са има всяко зеведение, това са 800 семейства, оставени на произвола, допълни още Ганашев.

При нас се иска  зелен сертификат, а в държавните администрации- не. Това е двоен аршин, коментираха още протестиращите. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Лошо

Лошо

29.10.2021 | 09:23

И аз бях там,ама ми стана кофти като видях един дисководещ- крадец на вафли.Протестиращ крадец,гадно.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?