Следвайте ни

Вдигнаха кулата за светлинното шоу на Св. Дух

viber icon

Мултимедийната кула, която ще прави мапинг шоу, вече е вдигната на крепостта Свети дух в Минерални бани.

Светлинното шоу, подобно на това на  Царевец във Велико Търново, е част от проект на община Минерални бани за развитие на туризма чрез историята, финансиран от Европейския съюз. Партньор е Специалната провинциална администрация Киркларели, Турция. Продължителността на проекта е 24 месеца, а стойността му е 421 584 евро. 

Предвиждат се рехабилитация и експониране на крепостта Топликос, както още е известна. Предвидени са дейности за благоустрояване на прилежащите пространства, реконструкция на алейната мрежа в парка. Освет нова обектът ще е достъпен за хора в неравностойно положение.

В допълнение, крепост Топликос ще бъде експонирана посредством съвременни методи и средства, целящи максимално достъпно представяне на историята на село Минерални бани през вековете. Мултимедия в комбинация от звук, светлина, анимация и пушечно шоу ще представи развитието на крепостта в различните епохи. Това аудиовизуалното шоу е съвременен метод за маркетинг и реклама на археологическия обект чрез пресъздаване на образи, картини и движения, убедени са в администрацията на Мюмюн Искендер.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

грамотен

грамотен

17.02.2021 | 11:30

Не се пише Киркларели,а Къркларели.Има речници,уйкипедия проверяайте и тогава изписвайте имена. Адмирации за проекта и изпълнението!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?