Следвайте ни

 Вдигат заплатите на кметовете в хасковска община  

viber icon

Заплатите на селските кметове  в Община Хасково ще бъдат увеличени. Две са докладните до ОбС с предложения за това, като мотивите са  отговорностите им  да извършват различни административни услуги, както и това че на практика са непрекъснато ангажирани. 

Докладната на кмета Станислав Дечев предвижда най- ниското възнаграждение да стане 1245 лв., а най- високото - 1300 лв.  Заплатите са обвързани с броя на жителите в  населените места. 

Другата докладна е на групата „За Хасково“. В нея се предвижда най- ниската заплата да е 1175 , а най- високата 1269 лв. 

Предвижда се повишаване и на възнагражденията на наместниците, които получават 80 на сто от тези на кметовете на кметства.

За 2021 г. е заложено увеличение на заплатите в общинската администрация с 28 на сто. Ще бъде увеличено възнаграждението  на кмета и заместниците му. Хасковският кмет Станислав Дечев получава 2 700 лв., като сумата не е променяна от 2015 г.  Новата заплата, срещу която ще се разписва градоначалникът е около 3152 лв. Според закона тя представлява 53 % от тази на министър, която е 5949 лв.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?