25
Следвайте ни

Вдигат водоноските в Хасково, уранът във водата е в норма

viber icon

Съдържанието по показател естествен уран във водата на Хасково вече е в норма. Това показват последните резултати от направените проби, взети за изследване от РЗИ-Хасково на 20 октомври. Пробите са взети от пунктове за пробонабиране на пет места – в . "Болярово", парк Кенана, кв. "Бадема", кв."Република" и бул."Г.С.Раковски". Резултатите показват, че съдържанието на естествен уран вече е в норма или под 0,03 mg/l, съобщиха от ВиК.

От РЗИ - Хасково изпратиха заповед до „ВиК”  за възстановяване на ползването на питейна вода, доставяна чрез водопреносната мрежа. Припомняме, че след голямата авария в помпена станция „Ябълково“ в края на септември, във водата се появи уран и ползването й бе ограничени.  

От утре ще бъдат премахнати водоноските, разположени на шест места в общината - пред МБАЛ-Хасково, кв."Болярово",кв."Република", вилна зона "Кенана", кв."Любен Каравелов"и в село Въгларово, казаха още от водното дружество.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?