112

"Възраждане": МРРБ се съгласи, че мантинели са достатъчни до търговския парк край Хасково

Последното заседание на местния парламент е скандално, важни въпроси бяха заметени под килима, заявиха общинските съветници Ясен Колев и Атанас Кръстев

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков споделя виждането на "Възраждане" за безумието да бъде поставена скъпа временна светофарна уредба край "Холидей парк" на пътя Хасково - Димитровград. Това заяви днес депутатът Георги Георгиев.

"Отговорът на министъра бе след отправен към него мой въпрос по темата. Обществената поръчка за светофар бе спряна. Предстои обследване, наредено от МРРБ, дали е уместно да има кръгово. То ще е готово най-рано след месец. Министър Цеков подкрепи мнението ми, че най-целесъобразно, евтино и безопасно е на мястото да бъдат поставени мантинели", коментира още народният представител от "Възраждане".

"Не искаме да пречим на инвеститорите в региона, но в този случай, явно, конкретният инвеститор е бил подведен от някого. Радвам се, че в крайна сметка имаше разум и това се случи с неамесата на обществото", допълни Георгиев.

"Последното заседание на местния парламент в Хасково бе скандално", заявиха двамата общински съветници от "Възраждане" Ясен Колев и Атанас Кръстев и организационният секретар на структурата Красимира Христова. 

"Приемането на най-важния документ - бюджета за 2024 г., бе сред други 50 докладни в дневния ред. Това създаде предпоставки важни въпроси да бъдат заметени под килима. Освен това, заради претоварения дневен ред, нямахме достатъчно време да се подготвим", коментира  Ясен Колев. Той посочи още, че нито едно от предложенията на "Възраждане" за корекции в проектобюджета - увеличаване на парите за инвитро и инвиво, за здраве и спортни клубове, не беше прието.

"При 154 милиона в местната хазна, минималното, което предлагахме в името на гражданите на общината, не би следвало да бъде проблем", заяви още Колев.

Атанас Кръстев припомни, че от трите предложени докладни от политическата сила само една е била приета. Тя е за във всички училищни физкултурните салони  в общината да има националния ни флаг и герба на Хасково.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?