25

Възобновяват градежа на храма „Св. Ив. Рилски“ в Хасково, има нужда от греди и дъски

Работници има от няколко дни на строежа на  църквата „Св. Иван Рилски“ в хасковския кв. „Орфей“. Задават се избори и пак подхванаха градежа, започнат преди повече от 20 години, коментират любопитни граждани. 

Става въпрос за подготвителни работи преди да започне самият строеж. Няма нищо общо с избори, нито с политически кампании. Този път сме решени да довършим храма, надяваме се на помощ от миряните, коментира Отец Никола от настоятелството. 

По дарителската смета има около 130 000 лв., с които започваме. Сумата не е достатъчна, надяваме се на още дарители, допълни той. В момента имаме нужда от дъски и греди за кофражите. Ако граждани разполагат с такива, нека да ги предоставят, каза още Отец Никола. 

„Засега съм сам... Моля се на Бог този път да отвори сърцата на всички в нашия град и да се обединим“, написа във Фейсбук  той.

Храмът, започнат преди 26 години, трябва да е най- големият в града. За да бъде той факт обаче е необходимо християните в града за помогнат. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

31.05.2023 | 09:19

Един от основните инициатори за издигане на храма вече е покойник.Църквата няма пари за строителство? Хората не са слепи.Само да се види какви коли карат/ не става дума за хасковските свещеници/ и с какви пръстени са нагиздени! И тези хора дават благословия? Смятат се за богопомазани,а на кой господ се молят? Миряните да събират пари за строителство!

Отговори
4 0

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?