25

Въвеждат месечен абонамент за „Синя зона“ в Димитровград 

Услугата „Месечен абонамент“, която дава право да се паркира неограничен брой пъти на свободните места във всички зони за платено паркиране, предлага да се въведе кметът на Димитровград Иво Димов.  

Забелязва се, че много хора, които целодневно са в центъра на града, не ползват платени паркоместа, а предпочитат да използват междублокови  и други пространства. Това създава напрежение, правят се и нарушения, често се пречи на използването на хидранти на пожарната. 

Сред причините за тези често срещани ситуации е пестенето на  разхода за паркиране, се посочва в докладна,   с която се предлага промяна в Наредбата за обществения ред при използване на пътни превозни средства. Предлаганата промяна цели да се гарантира безпрепятствения престой на колите на посещаващите пазара, така и живеещите в района, както и да се улеснят гражданите и търговците, на които се налага да ползват по-често паркингите с кратковременно платено паркиране.

Сред промените са и нови  административно наказателни разпоредби, свързани с безпрепятственото използване по предназначение на улични противопожарни хидранти от екипите на служба "Пожарна и аварийна безопасност".  Ако шофьор паркира колата си, така че да пречи на използването на хидрант е заплашен с глоба от 50 до 500 лв. 

Промяната ще се гласува на предстоящото заседание на Общинския съвет. 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?