Следвайте ни

Въвеждат дигитално обучение в детска градина в Харманли

viber icon

Харманлийската „Ален мак“ е една от двете детски градини в Хасковска област, работеща по проекта „Образование за утрешния ден“, по който се  изгражда  модерна защитена образователна среда, базирана на съвременно оборудване за онагледяване на учебния материал чрез Информационни и комуникационни технологии като интерактивни дъски, маси и други. Педагозите се обучават чрез специална платформа за работа и създаване на дигитални образователни ресурси, съобщиха от Общината.Така въпреки че в момента няма деца, работата в градината продължава.

Друг проект обединява усилията на педагогическия колектив, децата и родителите.  Градината е  единствената в страната, спечелила дарение по проекта “Обичам моето училище” на ЛайтСорс. Този проект цели да осигури комфортна и релаксираща учебна среда, която да влияе върху креативния потенциал в развитието на децата. Детските занимални ще бъдат пребоядисани в свежи неагресивни цветова, ще бъде създадена нова красива среда.

Вече трета година детското заведение работи и по проект за интеграция на малчуганите от етнически групи. Той е на стойност 15 000лв.  и дава равен достъп до качествено образование чрез клубове по интереси.

Продължава работата и по проекти с различно финансиране в още две заведение в града, казаха още от общината.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?