Следвайте ни

"Варварски цигулки" свирят довечера в театъра

viber icon

По покана на община Хасково за първи път в Хасково гостуват ViolonsBarbares. В превод от френски „Варварски цигулки“- трио създадено в Страсбург. В групата влизат българин, монголец и французин – изключителни музиканти, които правят виртуозни композиции с модерни и етно-мотиви. За първи път хасковската публика ще има възможност да чуе уникални авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор.

Основоположник на триото е гъдуларя Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция. Пред хасковска публика тримата виртуози ще изпълнят песни от  сърцевината на Монголия чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка – всичко това в изпълнение на ЕнхжаргалДандарваанчиг – Епи. Третият член на „Варварски цигулки” е перкусионистътФабиенГуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно перкусии.

Варварските цигулки очакват хасковската публика на сцената на театър „Иван Димов“ на 6 декември 2019г. от 19,00 часа. Концертът е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен! 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?