Следвайте ни

Върнала се от Нидерландия преди 30 дни още е с К-19 

viber icon

Жена, завърнала се от Нидерландия преди 30 дни е дала положителна проба за коронавирус. Това обаче не е нов случай, а контролен тест. На жената е връчено предписание за още седем дни домашна карантина, след което ще бъде тествана повторно, съобщиха от областния щаб в Хасково. 

38-годишният й съпруг и децата им, на 5 и 15 години, са сред 5-мата излекувани за последното денонощие. Техните проби са отрицателни. Семейството се върна от Нидерландия със злополучния полет на 1 май.

Останалите излекувани, също са сред пасажерите на полета на 1 май от Амстердам. Това са жени на 41 и 42 години. Въпреки, че пробите им са  отрицателни, те ще могат да напуснат домовете си утре, след изтичане на домашната карантина. 

За област Хасково от 29 заразени лица (в това число и мъжът, хоспитализиран в София, след завръщането му от Нидерландия със същия полет) напълно излекуваните са 18 лица, 1 е починал, 2-ма са в болница и 8 са на амбулаторно лечение, поставени под домашна карантина.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Щирко

Щирко

31.05.2020 | 13:23

Днес е взета проба на един познат,малко преди обяд. Дано всичко нормално.Българин.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?