Следвайте ни

Върнаха на работа в митницата подсъдим за подкуп шеф

viber icon

Бившият шеф на закритата вече  Митница-Свиленград Тодор Караиванов е върнат на работа като главен инспектор на Тереториалната дирекция Южна-Морска в Бургас с решение на Административния съд в Хасково. Това решение може да бъде обжалвано пред върховните административни магистрати в 14-дневен срок.

Междувременно днес в Хасковския окръжен съд продължи делото срещу Караиванов за подкуп. Вместо очакваните пледоарии днес, процесът бе отсрочен за 10 октомври, когато ще бъдат разпитани още трима свидетели. Това се наложи, след като Специализираното звено "Антикорупция" на Софийска градска прокуратура измени обвинението срещу 49-годишния харманлиец. Магистратите в червени тоги вдигнаха с 307 лв. сумата, за която твърдят, че Тодор Караиванов взел като шеф на митницата в Свиленград от спедиторска и транспортна фирма. От 19 252.10 лв. държавното обвинение вдигна парите на 19 559.30 лв.

Караиванов беше арестуван зрелищно на митницата в Свиленград при акция на ДАНС през януари 2015 г. Според прокуратурата началникът взел ​рушвета, за да не разпореди щателни митнически проверки на камионите, преминаващи през пунктовете "Капитан Андреево“ и "Капитан Петко войвода“.

Самият подсъдим отрича ​обвиненията и твърди, че е жертва на скалъпена история, след като засегнал интереси при съвестното вършене на работата си. Според него извършените експертизи показали, че по ​ръцете му няма следи от веществото, с което били белязани парите. Той нямал представа, откъде са се взели намерените ​пачки в кабинета му.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?