25

Въпреки скока в цените и билетите няма отлив от пътуващи за Одрин 

Няма отлив на пътуващи до Турция въпреки поскъпването на билетите и на цените на стоките и там. От 22 на 25 лв. поскъпна автобусният билет до Одрин заради скока на горивата. Въпреки това шопингът там  излиза по-евтин и  нашенци продължават да пътуват ежеседмично с тази цел,коментираха  туроператори. 

Доста по-изгодни излизат лекарствата, перилните препарати и дрехи и много храни, въпреки че през последните месец и там всичко поскъпва. Макар че в Хасково турски магазини никнат във всеки квартал, хората предпочитат да пътуват, за да си пазаруват от Одрин редица стоки, като сирене, кори,варива и др. 

Снимки във Фейсбук групите показват опашки от автомобили на границата в събота. Причината е срив в системата при комшиите, заради който пътуващите чакали 5 часа. Иначе от магазините и борсите в Одрин се товарят плочки и други строителни материали, които въпреки поскъпването са по- изгодни от колкото у нас. 

Все още си струва да се напълни резервоара на колата там. Пропан- бутанът, който у нас е 1.59 лв. за литър, там е с 26 ст. по-евтин. Дизелът у нас подмина 3 лв. за литър, а  там е 2.65 лв., бензин А-95 там излиза 2.35 л за литър при средна цена тук от 2.94 лв.

Туроператорите споделиха  още, че екскурзиите към Турция са пълни.  Голям е интересът към Истанбул и Празникът на лалето, която е след няколко дни.

В Турция все още важат противоепидемичните мерки при влизане. Изисква се  сертификат за имунизация срещу Covid-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията. Пътуващите могат да представят също официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували Covid-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната, отрицателен PCR тест, не по-стар от 72 часа или бърз тест, не по-стар от 48 часа.
Освободени от тези изисквания са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?