25
Следвайте ни

Въпреки скъпия ток, крепостта Св. Дух денонощно осветена 

viber icon

Въпреки рекордно скъпия ток, крепостта Св. Дух в Минерални бани е  денонощно осветена. Запалени са както осветителните тела в подножието на крепостната стена, така и тези на стълбовете, видя наш репортер. Дали заради почивните дни са забравили да изключат осветлението или датчиците не са сработили, недоумяваха посетители днес.

В днешния почивен и слънчев ден крепостта Топликос, както още е известна, се радваше на доста туристи. Някои са в курортното селище от Нова година, други са дошли за ден, но сме доволни, коментираха собственици на заведения в Минерални бани. 

Крепостта е една от атракциите в курорта. Преди няколко месеца тя бе благоустроена, като бяха изградени алеи за хора с колички, беседки и пейки. Бе монтирано ново осветление,  както и ефектно 3D  шоу от звук, светлина и анимация. Проектът за 421 584 евро бе финансиран от програмата Интеррег-ИТП за трансгранично сътрудничество, в който  Община Минерални бани си партнираше с турската Къркларели. 

.                                                                      

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?