112

Въпреки протестите на автобусните превозвачи, няма да има тотална блокада между Димитровград и Хасково

Автобуси между Димитровград и Хасково ще превозват пътници утре, въпреки разпратените предупредителни писма. Такива уведомления получиха кметовете на Димитровград и Хасково от Конфедерацията на автобусните превозвачи във връзка с обявените протестни действия на транспортните работници на КНСБ и Подкрепа, на работодателските организации и браншовите организации.

"След проведени разговори днес получих уверение от превозачите ,които обслужват общинската пътна мрежа и междуселищните линии, включително Димитровград-Хасково - от фирмата „Бултранс” ООД, че автобусният транспорт утре ще пътува по график. Разговорите бяха инициирани заради очакваните затруднения за децата, на които ще се налага да се придвижват с автобуси за провеждането на матурата по Български език и литература.

Пожелавам на всички успех на матурата и благодаря за разбирането от превозвачите!" Това коментира пред екипа на „Марица Хасково“ димитровградският кмет Иво Димов.

От вчера и днес в медийното пространство циркулира уведомително писмо, подписано от от председателя на конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова.  

"Във връзка с обявените протестни действия на транспортните работници на КНСБ и Подкрепа, на работодателските организации и браншовите организации в транспорта, Ви уведомяваме, че на 18.05.2022г. от 09.00ч. до 17.00ч транспортните фирми, извършващи превоз па пътници на територията на Вашата община, ще бъдат възпрепятсвани да
изпълнят възложените им маршрутни разписания от Общинската, Областната, Междуобластната и Републиканската транспортни схеми.
 Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намираме и невъзможността да обслужваме възложените ни маршрутни разписания, в следствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащаме полагащите се
трудови възнаграждения на служителите ни, липсата на субсидиране на слабонаселените места, които не попадат в обхвата на Наредба, и включването им в нейния обхват и срещу намерението за разширяване обхвата и увеличаване на цената на тол-системата", пишат до местните управници от Конфедерацията на автобусните превозвачи. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?